Kineski zid ujedno je i najveća drevna arhitektura

Što raditi i ne raditi na Velikom kineskom zidu

20. 02. 2021 admin 0

Impresivan Veliki kineski zid širi se na udaljenosti od 20 000 kilometara od pustinje Gobi na zapadu do Žutog mora na istoku. Ovo je najduži zid na svijetu i ujedno je jedna od najpoznatijih atrakcija na planeti.

Izgrađen prije više od 2300 godina, ovaj zid naveden na UNESCO-ovom području svjetske baštine ima širinu od 7 metara i visinu od 6 do 14 metara s više od 25 000 grudobrana koji se nalaze duž gustih šuma i strmih planinskih grebena.

Za razliku od onoga što većina ljudi vjeruje, zid zapravo nije neprekidan, već se sastoji od nekoliko dijelova isprepletenih planinama koje …

Japanski gradovi - Osaka

Najbolji japanski gradovi prema mještanima

10. 02. 2021 admin 0

Toliko je nevjerojatnih stvari povezanih s Japanom. Od njihove nevjerojatne kulture, slikovitih povijesnih odredišta, do njihove ukusne hrane, nikad ne možete pogriješiti gdje god odlučite krenuti. No, prema mještanima, sljedeći su japanski gradovi najbolji, a i evo razloga zašto!

Kyoto

Glavni grad Japana više od tisuću godina, grad Kyoto zadržao je svoju primamljivu ljepotu jer također prihvaća i pozdravlja suvremenije trendove. Mještani se slažu da je grad zanimljiv jer omogućuje jednostavan pristup mnogim drugim jednako zapanjujućim destinacijama.…