Lovište je poznata turistička destinacija Pelješca

Na samom kraju poluotoka Pelješac krije se naselje Lovište, koje je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija poluotoka. Svoju popularnost može zahvaliti prekrasnom zaljevu, te mnoštvu sunčanih sati. U prosjeku, broj sunčanih sati u godini je više od 3000, od čega većina za vrijeme turističke sezone. Prednost zaljeva je i nešto toplije more u odnosu na ostatak poluotoka, što ga čini jednom od najpoznatijih destinacija. Kroz današnji tekst upoznati ćemo vas s ovim prekrasnim mjestom i jednom od najljepših destinacija poluotoka Pelješac.

Naselje Lovište na Pelješcu

Naselje Lovište nalazi se na samom kraju poluotoka, u općini Orebić. Općina Orebić je najmnogoljudnija općina Pelješca, s nešto više od 4 tisuće stanovnika. Lovište je blagog reljefa i ni u jednoj točki ne prelazi 200 metara nadmorske visine. Za razliku od nekih drugih mjesta na Pelješcu, Lovište je osnovano tek krajem 19. stoljeća. Dok se je velik broj stanovništva s Hvara selio u Sjedinjene Američke Države, određeni broj stanovnika je ipak odabrao Pelješac kao mjesto stanovanja. Prvi doseljenik u Lovište bio je Ante Visković, 1878. godine. Kao i ostali djelovi ovog poluotoka, Lovište se može pohvaliti odličnom klimom, te toplim i suhim ljetima. Upravo to je razlog za njegovu popularnost među turistima, a broj sunčanih sati je više od 3000 godišnje, te se tako ubraja u najsunčanija mjesta u Hrvatskoj. 

Netaknuta priroda Pelješca očarava turiste

Iako je u posljednjih nekoliko godina poluotok Pelješac postao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na obali, i dalje se može pohvaliti prekrasnom prirodom. Za razliku od mnogih mjesta koja su se iz zelenila pretvorila u velike gradove, ovaj poluotok je zadržao svoj prvobitni štih. Tako je Lovište mjesto na kojem osim prekrasne prirode, možete pronaći i mnoštvo životinja. Mediteranska flora i crnogorične šume prevladavaju Lovištem, a bitno je napomenuti da na njemu živi više od 100 vrsta ptica. Tijekom ljeta, one će vam jutra učiniti nezaboravnim i dati dodatnu sreću za ostatak dana. U Lovištu živi oko 250 stanovnika, a za vrijeme ljeta ova brojka se višestruko povećava.

Lovište je omiljena turistička destinacija

Cijeli poluotok je omiljeno odredište stranih turista, a Lovište je zahvaljujući prekrasnoj uvali i mnoštvu prirode jedan od najposjećenijih dijelova otoka. Iako se nalazi na samom kraju poluotoka, prvi turisti posjetili su ga već početkom 20. stoljeća, te od tada njihov broj raste. Danas su u naselju dostupni razni smještaji, kampovi, te razni ugostiteljski objekti. Većina stanovnika ovog mjesta bavi se turizmom, ugostiteljstvom ili brodovima.

Lovište je vrijedno posjete

Bilo da tražite destinaciju na Jadranu na kojoj ćete provesti obiteljski odmor ili se želite zabaviti, Lovište je jedna od najpopularnijih destinacija. Pelješac se nalazi na odličnoj lokaciji južne Hrvatske i u blizini je gradovima Split i Dubrovnik. Zbog velikog broja sunčanih sati i predivne uvale Luka, Lovište je njegova najpopularnija destinacija, a broj turista iz godine u godinu je u porastu. To potvrđuje kvalitetu ove lokacije, a uz to kontinuirano „tjera“ na proširenje ponude ugostiteljskih objekta i kreveta za prenoćište. Pelješac je poluotok, tako da za dolazak na Lovište nije potrebno koristiti katamaran.

Kada razmišljate o savršenom “bijegu” za vikend gdje ćete u isto vrijeme biti aktivni šetajući ili vozeći bicikl kroz netaknutu prirodu putovanje na Bled će ispuniti sve vaše želje. Čitajte više …

Najam jedrilice putem interneta. Ako ste iskusan nautičar i imate odgovarajuću skipersku dozvolu, na raspolaganju vam stoje brojna plovila. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: