Bolovi u želucu i nadutost stomaka kod ljudi

Bolovi u želucu i nadutost stomaka liječenje

U današnje doba vrlo je lako naići na neki problem s našim probavnim sustavom. Hrana koju jedemo većinski je rafinirana, kvaliteta nije kao što je nekad bila, a stres i vanjski faktori ostavljaju veliki trag na našem zdravlju. Dovoljno je da se jako naživciramo ili pojedemo nešto kiselo u stresnom trenutku i naš će želudac reagirati relativno burno.

Što uzrokuje bolove u želucu i nadutost stomaka?

Bolovi u želucu i nadutost stomaka mogu biti rezultat nekoliko različitih stvari. Može se dogoditi da smo pojeli nešto pokvareno, nešto preljuto, prekiselo ili nešto što je premasno. Ako jedete na prazan želudac nešto što je dobro začinjeno ili pak sadrži puno ugljikohidrata, i to može biti razlog.

Bolovi u želucu i nadutost stomaka mogu biti rezultat nekoliko različitih stvari
Donat Mg pomaže kod bolova u želucu i nadutosti stomaka

Neki ljudi jednostavno imaju osjetljiv želudac i neovisno o tome što pojedu, ako pojedu puno na prazan želudac, osjetit će posljedice u obliku žgaravice i nadutosti. Ako su vam se problemi sa želucem javili naglo i niste sigurni zbog čega su tu, posjetite doktora i obavite neke testove. Nadutost u stomaku odnosno trbuhu najčešće je rezultat prejedanja i već prisutnih problema sa želucem. To je zapravo više posljedica nekog drugog problema no što je problem za sebe! Ako patite od nadutosti, vjerojatno je uzrok ili prejedanje (ako ste primijetili da vam se javlja baš samo nakon jako velikih obroka) ili hormoni (česta posljedica menopauze) ili neki drugi problemi s probavnim traktom.

Bolovi u želucu i nadutost stomaka liječenje

Prirodna rješenja koja pomažu u održavanju zdrave probave mogu biti presudna za naš zdrav život. Prvo rješenje je zdravije hranjenje, što podrazumijeva više hrane koja je manje procesirana.

Video: Probava, nadutost, konstipacija – Top 10 načina kako sam ja rešila problem!

Drugo rješenje je više kretanja, što tjera naš probavni trakt, pogotovo naša crijeva, na veću dinamiku. Treće rješenje je pravilo od 8 sati. Ideja je da jedete samo u okviru od 8 sati, recimo između 10 ujutro i 18 navečer. Tako ćete minimizirati količinu hrane koju jedete prije spavanja i osloboditi velik interval od 16 sati da vaša probava može kvalitetno funkcionirati.

Donat Mg je odličan

Ako imate problema sa žgaravicom paralelno s bolovima u želucu ili nadutosti, pokušajte jesti u ovom intervalu (ili bilo kojem intervalu od 8 sati) i osjetit ćete korist zasigurno! Ne zaboravite se savjetovati s doktorom koji poznaje vašu anamnezu i može vam dati prilagođene savjete. Donat Mg može biti odličan dodatak uz jelo, koji će učiniti da bolovi u želucu i nadutost stomaka postanu prošlost. Obogaćen mineralima, koji utiču na probavni trakt, pomoći će vašem metabolizmu da stvari funkcioniraju normalno, te će vam pomoći i kod rješavanja žgaravice.

Pročitajte si i članak sa naslovom Muči me nesanica – kako si pomoći?

Članci u istoj kategoriji: