Cjenik psihoterapije ovisno o tretmanu

U današnjem svijetu, psihoterapija više nije tabu, jer je otkrivena važnost dobre komunikacije. Posebice je bitno da tražimo pomoć od drugih kad nam ona treba, a profesionalna pomoć je često jedini način da se izvučemo iz neke teške situacije. Kroz tekst donosimo cjenik psihoterapije Psihovital i više informacija o tretmanima.

Psihoterapija i psihoterapeuti

Psihoterapeuti su ljudi koji su se školovali kako bi vam pomogli da razriješite određene strahove, određene probleme, specifične traume koje nosite sa sobom. Oni su tu za vas, kako bi vas poslušali, ali i kako bi vam dali savjet i ideje koje će vam u budućnosti pomoći kako biste promijenili svoj život na bolje.

Psihoterapija se provodi i u raznim bolnicama i klinikama, što znači da ćete u jednom trenutku doći u poziciju u kojoj morate birati. To znači da morate istražiti psihoterapeute, tuđa iskustva, ali i cjenik psihoterapije. Idemo malo detaljnije o tome!

Kako naći idealnu psihoterapiju?

Kad birate psihoterapeuta, prva stvar na koju morate obratiti pozornost je stručnost osobe koja daje terapiju. Morate “kliknuti” sa svojim terapeutom te se uvjeriti u njegovu sposobnost. Zbog toga je jako poželjno da određena klinika daje prvih 15-30 minuta besplatno kako biste vidjeli je li susret s tim psihoterapeutom ono čemu ste se nadali. Možete vidjeti sviđa li vam se način na koji netko radi, a također i provjeriti da li vam iz nekog razloga neki psihoterapeut smeta.

Ovo je odlična garancija da budete sigurni da ćete za svoje novce dobiti upravo ono što ste željeli. Cijene terapije variraju i u svakoj klinici su drugačije, a ono što je bitno je da možete pregledati cjenik psihoterapije. Svaka klinika trebala bi transparentno nuditi tu informaciju jer tako pokazuje svoje povjerenje i profesionalnost.

Cjenik psihoterapije

Često ćete naići i na postojanje različitih cijena za različite osobe – studenti, nezaposleni i umirovljenici obično imaju nešto nižu tarifu, što je vrlo korektno. Cjenik psihoterapije ovisi o tretmanu kojem se radi. Individualna, partnerska i poslovna savjetovanja sva se razlikuju, s obzirom na to da su drugačijeg karaktera. U svakoj se terapiji radi na drugačiji način, zato je cijena drugačija. 

Psihovital klinika

U Psihovital klinici, najboljoj psihološkoj klinici u Sloveniji, cjenik psihoterapije je sljedeći:

  • Individualna psihoterapija i trajanju od 50 minuta – 50€, tj. 40€ za studente i nezaposlene
  • Partersko savjetovanje u trajanju od 60 minuta – 60€
  • Savjetovanje za više osoba u trajanju od 60 minuta – 70€
  • Poslovno ili financijsko savjetovanje u trajanju od 60 minuta – 80€

Ovisno o problemu i kako prolaze tretmani liječenja, ovisi broj tretmana koji će biti potrebni za rješavanje problema.

Članci u istoj kategoriji: